با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید
به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين
وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد
و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
درباره ما
سلام به وبلاگ من خوش آمديداميدواريم با همكاري ،نظرات وپيشنهادات شمابهترين باشيم.
امیدواریم بتواننیم همیار وهمدم شما باشیم ودر درمان امراض توانسته باشیم کمک خوبی انجام داده باشیم ومچنان میتوانید با ارتباط با ما از فرمول وداروهای گیاهی برای انواع بیماری وکیست های تخمدان وعفونتها استفاده کنید .
لطفا ما را بانظرات خود دت گرم کرده تا بتوانیم خدمت گذار خوبی باشیم
نظر سنجی
سلام دوستان عزیز لطفادرمورد داروکیست ونحوه مشاوره ما نظرخودرا اعلام کنید
آقطي
نام هاي ديگر :
خمان ، سبوقه ، خمان كبير ، آقطي سيا ، تر ، دارگن ، انگور كولي .
نام لاتين : Elder
خاصيت درماني : در هند از گل هاي خمان كبير به عنوان مدر ، معرق و در موارد تب و به عنوان اصلاح كننده در موارد سيفيليس و روماتيسم استفاده مي شود و ميوه و پوست ريشه ي آن براي لينت مزاج تجويز مي شود و ريشه خمان صغير نيز در استسقا و به عنوان مسهل كاربرد دارد . برگ هاي خمان صغير براي نرم كردن سينه و به عنوان مدر و معرق و مسهل و در موارد استسقا تجويز مي شود . خمان صغير از نظر طبيعت سرد و خشك است و معتقدند كه ريشه ي آن قوي ترين قسمت گياه از نظر خواص دارويي است .
خوردن دم كرده برگ و ساقه ي آن براي تسهيل اخراج بلغم و صفرا و در استسقا نافع است و عصاره ي برگ يا دم كرده ي ريشه ي آن نيز همان خواص را دارا مي باشد . در حدود 10 گرم از ساييده ي ريشه ي آن براي ترميم شكستگي استخوان نافع است .
دم كرده ي ريشه ي آن با شراب براي استسقا و گزيدن افعي و درد مفاصل و مضمضه ي آن براي از بين بردن كرم دندان مفيد است اگر در چشم ريخته شود براي رفع سرخي چشم و نشستن در دم كرده ي ريشه ي آن براي رفع سستي رحم و نرم كردن و باز كردن آن نافع است . خوردن ميوه ي آن و همچنين ماليدن ميوه آن به موي سر براي سياه كردن مو و جلوگيري از ريزش آن نافع است و به علاوه مدر و ملين است و براي كاهش درد هاي روماتيسمي استفاده مي شود .
مضر ريه است و از اين جهت معمولا آن را با عسل مي خورند . مقدار خوراك آن تا 10 گرم مي باشد .
بقراط حكيم خمان كبير را براي استسقا تجويز مي كرده و 45 - 30 گرم برگ خمان كبير را در آب يا شير جوش داده و به عنوان مسهل به مريض مي داد . در برخي نقاط فرانسه مرسوم است برگ خمان كبير را مانند سالاد مي خوردند نظير مسهل لينت مي دهد .
پوست دوم خمان كبير براي لينت مزاج قوي تر است و مانند برگ آن در صورتي كه تازه باشد ، داراي طعمي نامطبوع و بوي تهوع آور است . ولي چون خشك شود بي بو و بي طعم مي گردد ولي خاصيت مسهلي آن باقي مي ماند .
عصاره ريشه ي خمان كبير به مقدار 60 - 50 گرم ايجاد اسهال آبي مي كند كه مدفوع به راحتي خارج مي شود و تا 10 - 8 ساعت اثر آن بيش تر نمي ماند .
اغلب حكماء طب سنتي ، پوست دوم درخچه را به ريشه و برگ آن ترجيح مي دهند و معمولا 30 - 15 گرم پوست دوم آن را در 250 گرم آب جوشانيده و مي خورند . عصاره ي ميوه ي خمان كبير به رب آقطي معروف است و براي تعريق 10 - 1 گرم آن را مي توان خورد .
عصاره ي پوست خمان كبير از دارو هاي مشهور براي معالجه استسقا لحمي و زقي است و خوراك از 150 - 30 گرم آن را تجويز مي كنند .
در چين خمان قرمز را به عنوان داروي موثري در موارد شكستگي استخوان مصرف مي كنند و از داروهاي ضد تب مي باشد .
جوشانده ي جوانه و برگ هاي گياه خمان صغير را به صورت غرغره براي تسكين درد گلو به كار مي برند .
ميوه ي خمان كبير يا انگور كولي مسهل و ملين است و در موارد رماتيسم حاد مفصلي اثر بسيار مفيدي دارد و مدر و تسكين دهنده است شيره و عصاره ميوه خمان كبير به مقدار يك قاشق بزرگ در يك ليوان آب در اشخاص بالغ اثر بيشتري دارد جوشانده ي گل هاي تازه ي خمان كبير در موارد استسقا و زخم هايي كه بيم قانقاريايي شدن دارند و در سوختگي ها اثر نافع دارد . تركيبات :
در پوست درخچه و برگ هاي آن گلوكزيد سيانوژنتيك سامبو نيگرين وجود دارد از برگ هاي جوان گياه اكساليك اسيد و اسانس و آلكالوئيدي به نام سامبوسين جدا شده است .
از ميوه هاي آن كريزلنتمين به دست مي آيد . در پوست درخچه برگ ها و سرشاخه هاي گلدار گياه مواد كولين و آلكالوئيد سامبوسين يافت مي شود . در گل هاي آن ماده ي الدرين كه مشابه روتين است و مقدار كمي اسانس مشخص شده است . در انگور كولي كه ميوه گياه است علاوه بر كريزانتمين مواد قندي ، اسانس ، كمي ماده تلخ ، صمغ و نوعي رزين ، اسيد هاي مختلف از جمله والريانيك اسيد ، استيك اسيد ، يك ماده ي قرمز رنگ و .... مشخص شده است .
اشكال دارويي : گل ، برگ ، ريشه ، پوست .
مشخصات :
خمان كبير درخچه اي است كه بلندي آن تا 10 متر مي رسد . برگ هاي آن بريده و مركب و داراي 7-5 برگچه دندانه دار به ابعاد 15-10 سانتي متر ، بيضي شكل و نوك تيز است .
گل هاي آن سفيد ، شكري رنگ كه در شرايط اقليمي آذربايجان غربي و همدان در اواخر ارديبهشت ظاهر مي شوند .
ميوه هاي آن گوشتي ريز ، به رنگ آبي سير يا سياه است . اين گياه بومي اروپا و آسياست و در ايران در آذربايجان غربي ، همدان ، كنگاور ديده مي شود .
نام علمي : sambucus از خانواده ي caprifoliceae .
دو نوع دارد خمان كبير و صغير ، از نظر دارويي منظور از خمان به خمان صغير اطلاق مي شود .